Tania Poppe Tania Poppe actrice | regisseur | maker | pedagoog | stem
U bent nu hier: Home - NIEUWS!

NIEUWS!

  

 

Onder Druk

 

Ook dit seizoen weer te zien in Vlaanderen! speellijst

Op 20 oktober 2018 in CC Deurne, Cinema Rix, de Gryspeerstraat 86, 2100 Deurne

 

Té druk...dan kan u me steeds boeken op uw gewenste datum. 

Hoe?

Neem gerust  contact met me op en we werken samen een avond Onder Druk met u uit.

 

 

 

 

Recensie  -  De Standaard 

'Een heerlijk opgefokte spitsuurvrouw'

 

Bijna een kwarteeuw werkte Tania Poppe achter de schermen als coach en regisseur. Nu staat ze alleen op het podium.

 

Tania Poppe speelde bijrollen in een klein dozijn films en tv-series, studeerde theaterwetenschappen en coachte en regisseerde achter de schermen. Met Veerle Malschaert maakte ze in 2014 Helpende handen, een uitzinnige komedie over verpleegsters ‘op de rand van de afgrond’.

Ook de vrouw die Poppe in haar eerste soloproductie opvoert, zucht onder stress en verwachtingspatronen. ‘Dit is geen comedy’, zegt de voice-over vooraf. ‘Gelieve niet te lachen.’ Maar dat hebben we natuurlijk wel gedaan op de première.

Poppe kwam meteen ter zake met een staccato opsomming van alles wat ‘moet’ in het leven: gezond eten, genoeg bewegen, huishouden, plezier maken, me-time ... 24 uur is gewoon veel te weinig, zelfs als je kunt multitasken. Het is geen nieuw thema dat ze aansnijdt, maar Poppe puurt er wel een even grappig als getormenteerd personage uit.

Gecoacht door Ann Ceurvels zet ze daarvoor alle kwaliteiten in die ze anderen de voorbije jaren zelf heeft bijgebracht: expressieve mimiek en lichaamsbewegingen, fijne observatiehumor, dans en imitatie, en vooral het vakmanschap van een ervaren actrice. Van opgefokte spitsuurvrouw tot losgelagen boerin in Frankrijk: deze dame heeft vele overtuigende gezichten, toch in haar hoofd. Als man vraag je je af hoe ze die nooit aflatende rollercoaster onder controle houdt, maar de vrouwen zaten voortdurend instemmend te grinniken. Zij herkenden de waanzin en wisten de passage over een diner bij ‘de perfecte vrouw’ te smaken.

Veel vrouwen doen zichzelf de duvel aan, door in competitie te gaan met elkaar en hun eigenwaarde afhankelijk te maken van kledij, carrière en schijnbaar gezinsgeluk. Het zijn niet altijd mannen die vrouwen het leven zuur maken. Zoals het ook niet altijd mannen hoeven te zijn die ons aan het lachen brengen. Hopelijk beseffen ze dat stilaan ook in de cultuurcentra.

KAREL MICHIELS

 

 

...Samen op de rollercoaster van een leven Onder Druk...

 

 

 

 


  

 

237 Redenen om Door te gaan 

Première op 9 november 2018

in de Arenbergschouwburg Antwerpen

 

Bewerking & Regie: Tania Poppe

Na de succesvolle productie 237 redenen voor Seks, gaan we verder met een vervolg om U tegen te zeggen!

237 redenen om door te gaan

Axel en Hans hebben dringend de behoefte om de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven ? Hoe lang hebben ze nog ? Hoe willen ze herinnerd worden ? Is er leven na de seks ? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje ?

Om een antwoord te geven op die vragen leggen Axel en Hans elkaar het vuur aan de schenen. Op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun vorige veelgeprezen voorstelling “237 redenen voor seks”.

“237 redenen om door te gaan”, over de naderende aftakeling, bucketlists en door blijven dansen, een feelgood voorstelling over het leven zelf. Regisseur Tania Poppe laat de twee doen waar ze goed in zijn : een theatrale versie spelen van zichzelf en de pick-up wordt opnieuw van zolder gehaald

Een intiem, confronterend, ontnuchterend en bovendien zeer geestig portret van twee mannen die ofwel de dood omarmen als deel van het leven of deze juist willen bezweren door allerlei doelen te stellen. De voorstelling heeft in wezen niets en tegelijk alles met de dood te maken. Ze spelen ermee, schuren ertegen aan en vragen zich af wat het betekent. De nieuwe 237 swingt opnieuw van begin tot einde, deels door de muziek, deels omdat de soulmates elkaar geestige en vileine speldeprikken uitdelen die ze evensnel weer bedekken met de mantel der liefde.

“237 redenen om door te gaan” is opnieuw een stuk van het Nederlandse topgezelschap Orkater. In Nederland ging de voorstelling recent in première en kreeg ze vier en vijfsterren recensies.

-------

Spel : Axel Daeseleire & Hans Van Cauwenberghe – Regie : Tania Poppe – Tekst : Orkater : Geert Lageveen & Leopold Witte

© Foto: Jimmy Kets

 

Boeking, tournee of andere info: www.koortzz.be

 

 


 

De LeesBeesten

 Onze Beestige LeesWeek was een groot succes!

Volgend jaar gaan we weer een nieuw Beestig programma ineen boksen...dat zal ook niet anders kunnen want bijna iedereen heeft zich nu al terug ingeschreven.

 

Beestige LeesWeek

Beestige LeesWorkshops, VoorleesVoorstellingen, Voorleestrajecten op school of in de bib

en zoveel meer rond heerlijk Voorlezen...

Surf naar www.deleesbeesten.be en ontdek er alles over!

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Doek!

Herneming in 2019!

doek!

 

 

Deze twee kanjers spelen hét acteurstuk aller tijden!

 

Twee acteurs op retour komen elkaar tegen op het podium...en hoe!

Wat gebeurt er voor het doek, wat erachter. En, wanneer valt het doek?

 

Op het scherp van de snee gaan we mee in een wereld waar koorddansen de norm is. Waar echt en niet echt naadloos in elkaar overlopen...

 

Maria Goos, wereldbekende Nederlandse toneelschrijfster, zet ons met deze albee-achtige voorstelling, meermaals op het verkeerde been. In zoverre zelfs, dat we echt niet meer weten wat er nu écht of niet écht is. Het leven, de liefde, de passie...alles wordt ondersteboven gedraaid tot het doek valt.

 

comment Doek!

 

 

Info en speeldata