Tania Poppe Tania Poppe actrice | regisseur | maker | pedagoog | stem
U bent nu hier: Home - Voorstellingen - Onder Druk

Onder Druk

SOLO

 

 

...Een avond 'Onder Druk' om even aan de druk te kunnen ontsnappen...

 


 

 

Geef toe, iedereen voelt de druk. Niet alleen de mildlifers, ook jongeren, pubers en zelfs kinderen voelen het. Maar vooral de gepensioneerden. Druk dat die het hebben! 

We leven in een maatschappij waar we blijkbaar nooit aan deze druk kunnen ontsnappen. Zelfs als we er echt uit willen, loert 'de druk' om de hoek.

 

Ik wil eruit

Uit deze ratrace!

Ik wil…

…Leven als god in Frankrijk…

 

 

Druk, stress, Burn out, depressie.... Jaren deed ik research, zocht en vond ik van dichtbij en verder af verhalen, onderwerpen die verwerkt werden in deze voorstelling.

 

Dit voorjaar heb ik een reeks livings aangedaan waar ik het stuk kon toetsen aan een divers publiek. Zo kon ik de tekst polijsten, bewerken tot een coherent geheel.

Ik belicht vanuit alle mogelijke hoeken hoe we onszelf tot in het absurde toe wringen in een leven Onder Druk en leg daarmee onze eigen vicieuze cirkel herkenbaar bloot met een vette knipoog en een flinke dosis humor.

Hilarisch

Grotesk

Grappig

en pijnlijk herkenbaar..

 

 

Reacties:

 

'Je nam ons anderhalf uur lang mee op een rollercoaster van emoties en wat was het vaak o zo herkenbaar. Met veel humor hield je ons een spiegel voor over een leven ‘Onder druk’. Thema’s zoals; stress, prestatiedrang, perfectie, burn-out en depressie ging je niet uit de weg. Het publiek van (on)gewoon vrouw was serieus onder de inDRUK!'  

Yvette Schreurs, De Voorzorg.

 

'Het leven houdt ons veel spiegels voor: de collega's die het misschien niet zo altijd goed met ons voor hebben, de perfecte buurvrouw die ons met complexen en angsten opzadelt en de eigen kinderen die onze meest eerlijke spiegel zijn. Je schildert deze spiegels heel precies en met een vleugje humor.
Je stuk gaat over de essentie van het leven en helpt ons te herkennen en te erkennen wat er fout is met onszelf en met de maatschappij. Je brengt op een passievolle wijze een stuk dat bijdraagt tot het creëren van een betere wereld. Het belang van je werk kan niet overschat worden. dankuwel,' 

Marc Moehlig, toeschouwer.

 

'Tania, whoa, nogmaals. Ik was erg onder de indruk.
Je talent, je kracht, je lichamelijke expressie, de beleving, het was een ware knaller.
Ik ben echt razend enthousiast.
Proficiat Tania. Je bezorgde me een top avond.'

Ilse Krols, toeschouwer.

 

 

Samen op de rollercoaster van een leven Onder Druk.

 

Deze solovoorstelling is flexibel te plaatsen. Ze kan veruit overal staan en in meerdere contexten: particulier, een feest, ter gelegenheid, bedrijfsstructuur, incentives, het coachingverhaal, ... 

 

'Onder Druk' in uw living, bedrijf, clubhuis, Cultuurhuis, op lokatie...het kan!

 

 speellijst

 

nog vragen? neem gerust contact met me op!