top of page

ACTRICE      THEATERMAKER

'Spelen is samenzijn, kijken, luisteren, voelen en loslaten. Spelen is plezier hebben, is geven, aan je medespeler en dus ook aan je publiek. Spelen is emotie, is gevatheid, is een knipoog, is humor, is een lach en een traan, spelen is een spiegel en zoveel meer. Daarom hou ik van spelen, uit het diepst van mijn hart!'

Als actrice

ben ik vanuit mijn dans- en bewegingsverleden een lichamelijke speler. Ik ben een expliciete speler, zowel in het grote als in het kleine. 

Tekst en lichaamstaal zijn voor mij steeds één geheel. Ik vertel mijn verhaal met zijn hele wezen. 


Als theatermaker

ben ik al jaren op zoek naar een eigen theatertaal die de balans houdt tussen tekst en bewegingstaal. Ik heb daarbinnen altijd een grote drang om iets te willen vertellen. Ik vind het belangrijk om het publiek, zonder er de nadruk op te leggen, met een vraag(of twee) naar huis te laten gaan. Het publiek raken en laten nadenken over de wereld en hoe wij erin (over)leven. Humor speelt hierin een cruciale rol omdat ik ervan overtuigd ben dat je via humor veel kan vertellen.


Als regisseur

wil ik theaterstukken op de bühne zetten die glashelder zijn. Mijn queeste bestaat er dan vooral in om de acteurs te leiden naar een loepzuivere vertaling van hun tekst in lichaam en ziel. Enscenering, licht, scenografie zullen hen en het verhaal dienen. 

| Theatermaker: Inventaris
bottom of page